Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Mirek Biłek Wojciech Swies Krystian Kozyra Robert Kłaptocz boj fra oszlo Stefan Goike LukaszC Ce Zbyszek Z. KD1974 JA Dominik B Dominik Przyborowski Mar S (5231 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
kazdy widzi to co chce widziec,obojetne czy tu czy tam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Niestety sprawa jest jeszcze bardziej poważna niż się wydaje.
W PL przekroczono punkt krytyczny,tj nie ma już różnicy jakości w cenie produktu.I tak w szynce za 35zł jest tyle samo wody co w tej za 22,różnica jest tylko w sposobie oszustwa,droższym zapewne,albo po prostu w chęci większego zysku.
Pakując mój wyjazdowy kuferek,doszliśmy z żoną do wniosku,że jeśli chlebodawca rodziny ma dobrze jeść na obczyznie to są tylko dwa wyjścia; wyroby własne (i tak też uczyniliśmy,nawet nie wiem jak to wyszło finansowo) albo wyroby norweskie,gdzie stopień oszukaństwa jest jeszcze nieporównanie mniejszy od rodzimych cfaniaków.
Do tego jak co urlop,doszła normalna terapia szokowo -spotkaniowa z wyrobami chińsko-polskimi,w których to również przekroczono punkt krytyczny.
Kupowałem mianowicie baterie łazienkowe,jak zwykle produkt z średniej półki cenowej,i co?
-bateria nie pasuje,głowica po kilku dniach kręci się ciężko,wąż cieknie od początku,dodane kołki są z innego kompletu,ogólne nie spasowanie itd itp.
Jednocześnie wystrzegam się tych najdroższych baterii po tysiąc czy dwa,jako że ich design jest jak dla mnie proZUSowski,ostre i kanciaste mają działać jako miejsce przekazania dotychczasowych składek ZUSowskich bezpowrotnie do centrali,bez możliwości zobaczenia choćby złotówki przez rodzine pogrążoną w żalu,aże bateria za 1500tyś -to i składki były wysokie-na chwałe ZUSU i głupote pędzącego za tzw trendami-nowobogackiego,którego głowa roztrzaskała się właśnie na "trendy" kanciastej żyletce zwanej dalej baterią łazienkową.
Takie samo "trendy" obserwuje np w modzie,niebotyczne koturny z kosmicznym obcasem-odbierają całą kobiecość,ale co one na to mogą poradzić kiedy są w szponach pędu za "trendy".

Były już przedziwne wariacje w modzie i stylach,byli hipisi z dzwonami,ukwiecone kobiety które pożyczano sobie pomiędzy namiotami.Oazy i pierwsze ciąże.Metale z rurkami ukazującymi piszczele-jednak klasyka oparła się temu wszystkiemu.
Problem w tym iż dzisiejsze pokolenie czerwonego- Wiśniewskiego ,czy innej rutowicz koński łeb-nie wie,i nie chce wiedzieć co to klasyka,a i smaku prawdziwej szynki,też nie zna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
A ja sie zgadzam z Znaxon...i z Izzy tez .....wystarczylo przekroczyc granice i deszcz na powitanie. Koniec urlopu i znów te inteligentne inaczej geby do okoła. Ponurość wszechobecna. Braki w podstawowych artykułach spozywczych.itp.itd....Raz na rok w PL to zbyt malo!!!

Jasta naprawde przykro mi ze na wichórze z której sie zerwałes, masz tylko takie "markety", wiec nie porownuj PL do swojego grajdoła.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
vivid na pocieszenie wyjmij z kufra trochę polskich wędlin
polskiej wódki i słoik ogórków sfermentowanych już nie z marketu
no i poprawiaj sobie humor
PS
Braki w podstawowych artykułach spozywczych
to o wódkę ci z pewnością chodziło i piwo, że nie można 24/7 kupić co 100 metrów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
(Vivid)
Wyjadacz
Jasta.....aleś ty monotematyczny. W kółko to samo: wódka, ogorki itd....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie
będę w około powtarzał
jak tu źle w tej Norwegii
jakie te norki głupie
jak oni mnie tu w kajdanach i dybach trzymają, żebym im stąd nie uciekł do ukochanej PL
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
(Vivid)
Wyjadacz
a to przepraszam....po co zaczeles udzielać sie w tym temacie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
prowadzę badania naukowe
do jakiego stopnia trzeba się skundlić, skurwić, aby przebywać dobrowolnie we wstrętnym, smutnym, ponurym miejscu, będąc otoczonym przez durni, czarnuchów i muslimów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Haniia napisał:
Witam,jasta102 w pelni sie z Toba zgadzam,a ty izzy jestes bezczelna(y)piszac tak o ludziach kupujacych w Tesco lub innym supermakecie.Wiekszosci zgadam sie z wypowiedziami jasty102 i brzydala ))P)pozdrawiam Was i zycze milego weekendu)

gdybyś tyle tego szajsu mięsnego na soli drogowej nie żarła to miała byś resztki komórek mózgowych
konsumentko pewnie ze śląska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
balum napisał:
Niestety sprawa jest jeszcze bardziej poważna niż się wydaje.
W PL przekroczono punkt krytyczny,tj nie ma już różnicy jakości w cenie produktu.I tak w szynce za 35zł jest tyle samo wody co w tej za 22,różnica jest tylko w sposobie oszustwa,droższym zapewne,albo po prostu w chęci większego zysku.
Pakując mój wyjazdowy kuferek,doszliśmy z żoną do wniosku,że jeśli chlebodawca rodziny ma dobrze jeść na obczyznie to są tylko dwa wyjścia; wyroby własne (i tak też uczyniliśmy,nawet nie wiem jak to wyszło finansowo) albo wyroby norweskie,gdzie stopień oszukaństwa jest jeszcze nieporównanie mniejszy od rodzimych cfaniaków.
Do tego jak co urlop,doszła normalna terapia szokowo -spotkaniowa z wyrobami chińsko-polskimi,w których to również przekroczono punkt krytyczny.
Kupowałem mianowicie baterie łazienkowe,jak zwykle produkt z średniej półki cenowej,i co?
-bateria nie pasuje,głowica po kilku dniach kręci się ciężko,wąż cieknie od początku,dodane kołki są z innego kompletu,ogólne nie spasowanie itd itp.
Jednocześnie wystrzegam się tych najdroższych baterii po tysiąc czy dwa,jako że ich design jest jak dla mnie proZUSowski,ostre i kanciaste mają działać jako miejsce przekazania dotychczasowych składek ZUSowskich bezpowrotnie do centrali,bez możliwości zobaczenia choćby złotówki przez rodzine pogrążoną w żalu,aże bateria za 1500tyś -to i składki były wysokie-na chwałe ZUSU i głupote pędzącego za tzw trendami-nowobogackiego,którego głowa roztrzaskała się właśnie na "trendy" kanciastej żyletce zwanej dalej baterią łazienkową.
Takie samo "trendy" obserwuje np w modzie,niebotyczne koturny z kosmicznym obcasem-odbierają całą kobiecość,ale co one na to mogą poradzić kiedy są w szponach pędu za "trendy".

Były już przedziwne wariacje w modzie i stylach,byli hipisi z dzwonami,ukwiecone kobiety które pożyczano sobie pomiędzy namiotami.Oazy i pierwsze ciąże.Metale z rurkami ukazującymi piszczele-jednak klasyka oparła się temu wszystkiemu.
Problem w tym iż dzisiejsze pokolenie czerwonego- Wiśniewskiego ,czy innej rutowicz koński łeb-nie wie,i nie chce wiedzieć co to klasyka,a i smaku prawdziwej szynki,też nie zna.

balum masz bardzo dobre podejście w temacie jestem tego samego zdania i swoje wyroby nie wychodzą drogo a jakość nieporównywalna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok